Reizen met het hele gezin: ontdek de wereld met je kinderen

Reizen met kinderen? Absoluut doen! Ik ben Fatima en samen met mijn gezin hebben we een grote passie voor het ontdekken van de wereld. Toen we begonnen met reizen met onze kinderen, merkten we al snel dat dit niet vanzelfsprekend is voor iedereen.

Reizen naar Marokko en Turkije met onze kinderen was geen enkel probleem. Maar zodra we verder weg gingen, kregen we vaak opmerkingen van anderen. Ik werd me hiervan voor het eerst bewust toen we naar Dubai gingen met onze oudste dochter Isra, toen ze nog maar 1 jaar oud was. Veel mensen vroegen me of we haar wel mee moesten nemen op reis. Deze vraag verbaasde me enorm, maar ik besefte al snel dat veel ouders zich laten tegenhouden door (jonge) kinderen om te reizen.

''Dus ook onze kinderen worden moe, krijgen honger, kunnen zich vervelen en maken soms ruzie met elkaar.''

Laten we allereerst stellen dat kinderen gewoon kinderen zijn. Dus ook onze kinderen worden moe, krijgen honger, kunnen zich vervelen en maken soms ruzie met elkaar. En dat is op reis soms niet anders dan thuis. Maar ik moet zeggen dat dit op reis veel minder vaak voorkomt, omdat iedereen over het algemeen meer ontspannen is en je je dagen op je eigen tempo kunt invullen. Overal ter wereld leven er kinderen, dus waarom zouden we niet naar die plekken kunnen reizen?

Onze ervaring in Dubai was ontzettend positief. Het is werkelijk een van de meest kindvriendelijke bestemmingen waar we ooit zijn geweest. Het is er schoon, veilig en de mensen zijn ontzettend behulpzaam. Bovendien is er voor alle leeftijden genoeg te doen. We vonden het zelfs kindvriendelijker dan Nederland. We zijn blij dat we ons niet hebben laten tegenhouden door anderen. Uiteindelijk bleken hun zorgen en angsten slechts van henzelf te zijn. Onze reis naar Dubai was een prachtige kennismaking met het reizen met kinderen.

Maar betekent dit dat we geen zorgen hebben wanneer we met kinderen reizen? Natuurlijk wel, het blijft spannend. Toch proberen we ons vooral te focussen op de voordelen van reizen met kinderen. En weet je wat? Zelfs de momenten waarop dingen minder goed gaan, of anders verlopen dan gepland, worden uiteindelijk herinneringen waar we met z’n allen nog altijd hard om kunnen lachen. Reizen hoeft niet perfect te zijn, want juist die kleine imperfecties maken het juist perfect.

Wij hebben al vele mooie reizen gemaakt samen met onze kinderen, waar we nog vaak met elkaar over praten. Hieronder delen we enkele van de meest bijzondere momenten van onze reizen.

Dolfijnen spotten op de Malediven

Hoewel de Malediven vaak wordt gezien als bestemming voor geliefden als honeymoon, kwamen we ook veel gezinnen met jonge kinderen tegen. Het voelde als een paradijs op aarde. We konden ons nauwelijks voorstellen hoe prachtig het echte paradijs moet zijn als we dit al zo adembenemend vinden. Foto’s kunnen soms mooier lijken dan de werkelijkheid, maar hier was het juist andersom. De schoonheid van de schepping was simpelweg niet vast te leggen op beeld. Een van de hoogtepunten was het spotten van dolfijnen tijdens een sunsetcruise. Onze kinderen hadden de beste plekjes vooraan om van het geweldige uitzicht te genieten.

Safari in Tanzania

We zijn allemaal wel bekend met het safaripark in Nederland, Beekse Bergen, maar een safari in Tanzania was echt een droom die uitkwam. Het spotten van dieren op de uitgestrekte savannes, de adrenaline die door ons heen stroomde wanneer we dichtbij een leeuw kwamen en de ranger die ons hielp de dieren van dichtbij te zien. Voor ons en onze kinderen was dit een onvergetelijke ervaring vol avontuur.

''We konden ons nauwelijks voorstellen hoe prachtig het echte paradijs moet zijn als we dit al zo adembenemend vinden.''

Eilandleven in Thailand

Als je wilt ervaren hoe het is om op een eiland te leven, dan is Thailand de perfecte bestemming. We hebben de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Ko Tao bezocht, maar Koh Phangan was absoluut onze favoriet. Het trok ons vooral aan dat er veel familiestranden waren waar we soms het gevoel hadden dat we het hele strand voor onszelf hadden. In Thailand zijn ze echt gek op kinderen. Overal waar we kwamen, kregen onze kinderen alle aandacht en werden ze verwend. Isra heeft hier zelfs beter leren zwemmen dankzij de hulp van een vriendelijke Thaise vrouw.

Tot slot willen we deze blog afsluiten met een gevoel van dankbaarheid. Alhamdoelillah! We zijn dankbaar dat we telkens weer nieuwe plekken op aarde mochten ontdekken en zo de wonderen van onze Schepper mochten beleven. Het maakt ons als mens nederig en doet ons beseffen hoe gezegend we zijn.

Wil je meer lezen over onze reizen of je laten inspireren, volg mij dan vooral op mijn instagrampagina @traveling.sajada of kijk op mijn website www.thetravelingsajada.com.

Wa aleikoem salaam,

Fatima Saber

Wil jij hier ook komen te staan met jouw verhaal, product of iets anders? Neem dan hier contact op.

Genoten van deze blog? Share it!

1 gedachte over “Reizen met het hele gezin: ontdek de wereld met je kinderen”

  1. Hayat Abraymi

    Heel herkenbaar! Ik wil juist de wereld ontdekken samen met mijn kinderen. Mijn erfenis zijn de vele mooie, onbetaalbare herinneringen. Reizen is het enige wat je rijker maakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen