Machtig nieuws.

De berichten over de toch wel onverwachtse versoepelingen die vrijdag 14 januari werden aangekondigd zijn nog niet eens fatsoenlijk gedeeld en gelezen of ander nieuws overschaduwt alle hectiek rondom de maatregelen. Nog geen dag later scrolt heel Nederland door schreeuwende headlines die aangeven dat The voice of Holland per direct stopt met het uitzenden van het programma.  Het programma wat al jarenlang ontzettend populair was en wereldwijd heeft doorgebroken blijkt een duister randje te hebben. De ironie wil dat het programma dat podium biedt aan the voice, een hoop stil heeft gehouden wat het zonlicht niet verdraagt. Seksueel wangedrag en machtsmisbruik gaan hand in hand ‘behind the scenes’ zoals ze dat noemen en dat al jarenlang. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de programmamakers hiervan op de hoogte waren.

Nou het fijne weet niemand natuurlijk, maar dat weerhoudt ze niet om van alles in de wereld te slingeren. Heel Nederland is in de ban van het schandaal. ‘Eindelijk wat anders dan de maatregelen en die corona.’ Lijkt iedereen te denken. De nieuwsplatformen smullen ervan en het ene na het andere bericht volgt elkaar op. Social media lijkt een lange sliert aan headlines over The voice. De beschuldigingen gaan over en weer, namen worden door het slijk gehaald, menig BN’er spreekt zich uit en trekt de handen ervanaf. Begrijpelijk natuurlijk want een zinkend schip moet je zo snel mogelijk verlaten. We weten allemaal hoe het de mensen op de Titanic is vergaan die geen plekje konden bemachtigen in een reddingsbootje. Die verdronken.

''We weten allemaal hoe het de mensen op de Titanic is vergaan die geen plek konden bemachtigen in een reddingsbootje. Die verdronken.''

De beerput is open en de stank is niet te harden. Hoe diep en hoe penetrant de stank uiteindelijk zal zijn is nog niet bekend. De ondergang van vele mensen die hun positie hebben misbruikt om alles naar hun hand te zetten is in gang gezet. En dan hebben we het uiteraard niet alleen over The voice. Al waren zij wel de aanleiding. Laat het recht zegevieren, zou ik zeggen.

Ik hou het met een half oog in de gaten, want eigenlijk interesseren me ‘de daders’ niet heel veel en gaat mijn gehele compassie en medeleven uit naar de slachtoffers die geheel begrijpelijk op de achtergrond blijven. Mijn interesse is gericht op de overheid die op dit moment de hele bevolking in haar greep heeft, letterlijk. En daarmee de vraag oproept of dat zij zich ook niet schuldig maken aan machtsmisbruik? Of nee, sorry, dit zijn maatregelen genomen vanuit bezorgdheid. Sorry sorry…ik denk dat ik de zaken door elkaar haal. Het volk voelt zich grotendeels ook gewoon ‘gen****d” excuse my langage en moeten ook vechten tegen een overmacht.

Is dat niet wat ze bedoelen met machtsmisbruik?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen