Het dilemma

Review: Het Dillema (bestel het boek hier)

Genre: Roman, Drama, literatuur

Pagina’s: 336

Uitgeverij: Ambo Anthos

Originele titel: The Dillema

Rating: ****

Hoe ver zou jij gaan om de waarheid te verbergen voor je geliefde als die waarheid betekende dat het degene haar of zijn hart zou breken? Een vraag die centraal staat in dit boek en je doet afvragen, Wat zou ik doen?

Ik wil graag zeggen dat het lastig is om te oordelen omdat ik me nooit in zo een situatie heb bevonden. Dat heb ik wel. Ik kan nu onmogelijk zeggen welke situatie dat was zonder te spoilen wat ik liever vermijd. Laat ik het zo zeggen, wanneer je een verschrikkelijke waarheid ter ore komt die niet 100% zeker is dan zwijg je tot je die waarheid niet meer tegen te houden is. Het is niet alleen het feit dat die waarheid menig hart zal breken. Nee, het is ook nog eens de hoop, dat het niet meer was dan dat, een gerucht. Een misverstand. De hoop dat je later opgelucht kan lachen om je eigen stomme aannames, die natuurlijk niet klopten.

Maar wanneer die hoop kapot gemaakt wordt doordat de waarheid boven water is gekomen dan kan je niks anders meer dan elkaar een reddingsboei werpen en je laten meevoeren door de wrede stroom. Tot het een keer rustiger wordt.

''Nee, het is ook nog eens de hoop, dat het niet meer was dan dat, een gerucht. Een misverstand. De hoop dat je later opgelucht kan lachen om je eigen stomme aannames, die natuurlijk niet klopten. ''

En dat is waar dit verhaal over gaat. Hoop, geluk, liefde, verdriet en geheimen. Geheimen die pijn doen. Centraal staan Livia en Adam. Een echtpaar die al heel wat jaren samen zijn en door dik en dun zijn gegaan. Ze hebben samen twee kinderen gekregen die inmiddels allebei volwassen zijn. Verder komen er verschillende personages aan bod die allemaal een rol spelen in het verhaal. Maar het verhaal wordt verteld vanuit Adam en Livia. De hoofdstukken switchen tussen hen 2.

Het boek heeft me geboeid weten te houden van begin tot het eind. Sowieso vanwege de schrijfstijl van de schrijfster die zo vlot schrijft waardoor het verhaal simpel te volgen is. En omdat ik Aan het begin nieuwgierig was naar de geheimen. Daarna vooral naar wat de impact was op de hoofdpersonages. Ergens tegen het eind toen duidelijk werd wat er was gebeurd, kwam het verhaal wel heel dicht bij mijn eigen leven en heb ik een hoop tranen vergoten.

Sommige boeken en verhalen zijn een klein beetje een reflectie van ons dagelijkse leven. Soms zijn ze mooi, inspirerend, en soms zijn ze pijnlijk en rijten ze oude wonden open.

Rate: ****

Heb jij het boek gelezen? Klets dan gezellig mee. Of misschien nog niet en ben je nu wel getriggerd.

Dan kun je het boek hier vinden.

Genoten van deze blog? Share it!

1 gedachte over “Het dilemma”

 1. Removals Blackpool by Cookson & Son Moving
  Removals In Blackpool Made Easier
  Are you looking for a friendly, reliable and affordable removals company near you?
  Cookson and Sons offer a high quality service that specialises
  in removals in Blackpool, Preston, Wrea Green, Garstang, Kirkham and
  Lytham.

  Moving house can be stressful and exhausting. With us you can organise your
  storage and removal service right now. Contact us today to make an enquiry.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen