de koperen koning

De koperen koning

Review: De koperen koning (bestel het boek hier)

Genre: Fantasy, young adult, science fiction, historisch

Pagina’s: 592

Uitgeverij: Boekerij 

Originele titel: The kingdom of copper

Rating: ****

Let op: spoiler alert!
Dit is het tweede deel van een trilogie! klik hier voor het eerste deel!

Na het lezen van deel één van dit prachtig en betoverend verhaal wist ik niet hoe snel ik deel twee moest bemachtigen. Uiteraard the limited edition wat al net zo prachtig was al het eerste boek. Dat lukte al vrij snel moet ik zeggen. Voor ik het wist was ik weer helemaal ondergedompeld in het verhaal en waande ik me in de Midden-Oosten samen met Nahri.

Het verhaal gaat verder waar het gestopt was in het eerste boek. Dara, is er niet meer, Ali is verbannen en het lijkt erop dat Nahri weer alleen is. Ze moet zichzelf weer opnieuw zien te redden. Alleen is ze deze keer niet arm noch moet ze op straten zien te overleven. Ze leeft als een prinses in een koninkrijk dat ooit aan haar familie toebehoorde. Die wetenschap maakt dat ze er niet echt veilig is voor de huidige koning. Daar blijft het niet bij. Buiten Deavabad gebeurt er van alles en het gevaar komt van alle kanten.

 

De schrijfster Chakraborty weet ontzettend goed de spanning te houden. Ondanks de nog eens bijna 600 bladzijdes voelt het geen enkel moment langdradig, saai of verlies je je aandacht. Het leest weg als een film en je ziet het allemaal gebeuren. De personages, oog voor detail en de groei van Nahri maken dat het voelt alsof je echt met haar meegroeit. Het bevat niet alleen spanning maar ook een vleugje romantiek al blijft het heel erg oppervlakkig. Er broeit van alles wat niet helemaal tot uiting komt maar waarvan ik verwacht dat het in het derde deel verder uitgediept zal worden. Ondanks dat het boek geschreven is voor youngadult, lijkt niet iedereen het daar over het eens te zijn. Zo zijn de boeken bij de ene boekhandel te vinden bij de sectie young adult en bij de andere bij de volwassenen. Voor mij om het even, ik lees ze hoe dan ook. De schrijfstijl is erg prettig, leest ook in dit boek makkelijk weg en geen langdradige stukken.

Mooi geschreven en ik kan niet wachten op deel
drie…die overigens 
al te reserveren is. 

Rate: ****

Heb jij het boek gelezen? Klets dan gezellig mee. Of misschien nog niet en ben je nu wel getriggerd.

Dan kun je het boek hier vinden.

Genoten van deze blog? Share it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen