Meryemm

De boekhandel van Teheran

Review: Daar waar de rivierkreeften zingen (bestel het boek hier)

Genre: Roman, Mysterie/thriller, literatuur

Pagina’s: 381

Uitgeverij: The house of Books 

Originele titel: Where the crawdads Sings

Rating: ****

Laat ik eerst maar eens zeggen dat ik zo een persoon ben die al verkocht is bij een boek waar de titel het woordje ‘boek’ bevat. Een boek waar boeken centraal staan, ik bedoel maar, dat is gewoon dubbel feest, in mijn beleving dan. No way dat ik dit boek voorbij zou lopen zonder dat ik in elke geval had gelezen waar die over ging. Zo gezegd zo gedaan en nog geen minuut later maakte het boek deel uit van mijn reeds eerder verzamelde stapel boeken (die maar bleef groeien). Ik was overtuigd. Het boek beloofde me een reis

 

naar de Iran in de jaren 50. Een roerige tijd voor Iran politiek gezien.

Het verhaal is voor zover ik heb kunnen achterhalen fictief wat overigens niet geldt voor wat er in Teheran gebeurt en waar de personages mee te maken hebben.

Maar goed, het boek zelf. Wat vond ik ervan? Laat ik het anders zeggen, je weet genoeg als ik mijn dochter citeer: “Mama ben je nu weer aan het huilen om een boek? Meen je die?” Mijn kinderen zullen (zo zonde) nooit begrijpen hoe het voelt om emotioneel te worden van een goed verhaal. Echt, internet en wifi hebben de jeugd van tegenwoordig gewoon verpest. Oeps, ik klink een beetje als een oud zeikwijf die ook nog aan het afdwalen is. Even terug naar het boek…

''Ik weet zeker dat als ik mijn zoon in het moeras achter zou laten hij de eerste dag al gillend wegrent (kids anno 2020). ''

Dus, Ja, tegen het eind van het boek heb ik idd een traantje gelaten. Het verhaal gaat over Roya en Bahman die als een blok voor elkaar vallen in, jawel, de boekhandel van Teheran. Roya wordt

 

ruimdenkend opgevoed (wat best bijzonder is) en met name haar vader heeft maar 1 doel voor ogen. Dat ze later iets belangrijks doet/is. Bahman daarentegen komt uit een conservatieve rijke familie die, je raadt het al, de liefde tussen Bahman en Roya afkeuren. Hoe het verhaal verder verloopt moet je echt zelf lezen.

De schrijfster bouwt het verhaal goed op. Het wisselen tussen tijd en plaats is geen moment storend noch verwarrend. Ze laat je kennis maken met de personages en met Iran. Ze beschrijft het zo goed dat je daadwerkelijk waant in de Iran van de jaren 50. Doordat je de personages zo goed leert kennen voel je met ze mee. Tegen het eind van het verhaal gaat er maar 1 ding door je heen. Wat een verspilling van zoveel liefde.

Zo zonde….en ja dat is een traantje waard

Rate: ****

Heb jij het boek gelezen? Klets dan gezellig mee. Of misschien nog niet en ben je nu wel getriggerd.

Dan kun je het boek hier vinden.

Genoten van deze blog? Share it!

6 reacties op “De boekhandel van Teheran”

  1. Менеджер маркетплейсов: обучение менеджер
    – курсы бесплатно и платно по работе на маркетплейсах Вайлдберриз, OZON, Яндекс Маркет и т.п., и получение работы для начинающих новичков с нуля “Менеджер маркетплейсов”, на обучении обучат использовать аналитику, разные форматы продвижения магазинов уже через короткое время, освойте популярную профессию онлайн и изучите навыки и знания в интернет-маркетинге, для того, чтобы зарабатывать деньги и помогать предпринимателям; на обучении вы узнаете все: оформление и продвижение карточек, выстраивание стратегии продвижения, работа с поставщиками, особенности площадок, после окончания обучения выдаётся сертификат, цены и отзывы указаны по ссылке.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen