De vlecht

Review: De vlecht (bestel het boek hier)

Genre: Roman, Mysterie/thriller, literatuur

Pagina’s: 204

Uitgeverij: ambo anthos

Originele titel: La tresse

Rating: ****

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit boek moet je lezen. En wel om deze 2 dingen.

Ten eerste is het een dun boekje. Maar zo een 200 bladzijdes. Je bent er echt zo door heen. En ten 2e om het verhaal zelf, uiteraard, waarom anders (gniffel).

Een beetje twijfelachtig ben ik aan het boek begonnen, die ik in een opwelling heb gekocht. Eenmaal binnen was ik teleurgesteld dat het zo dun was! Jaha ik ben zo een persoon die oprecht gelukkig wordt van een dik boek. Hoe dikker hoe beter wat mij betreft. Dat beloofd namelijk een geweldig verhaal te worden (meestal dan, soms word ik alsnog ‘vet’ teleurgesteld).

Om die reden is het boek lang blijven liggen op mijn 1 meter hoge stapel boeken op mn slaapkamer. Tot afgelopen donderdag (of was het vrijdag?). Ik was al halverwege een ander verhalenbundel toen ik opeens de behoefte had om wat anders te lezen. Mijn oog viel op dit boekje. ‘Laat ik het nou maar een kans geven dacht ik.’

''De strijd, de kracht en de motivatie die deze vrouwen aan de dag leggen om hun doel te bereiken is inspirerend. ''

Blij dat ik het heb gedaan want wat een inspirerend verhaal. Het verhaal gaat over drie vrouwen in verschillende landen. Italië, India en Amerika. De vrouwen hebben totaal verschillende levens, de hindoestaanse boeddhistische, straatarm. De Amerikaanse joodse, rijk en machtig. En de Italiaanse katholieke, jong en mooi. Beetje stereotype nu ik het zelf typ, maar dat heb je echt niet door tijdens het lezen. Hoe dan ook, ongeacht hun achtergrond, klasse, ontwikkeling, leeftijd, religie worden de dames getroffen door de ellende dat ze ‘het leven ’noemen. Anders kan ik het niet benoemen. Elke vrouw krijgt haar portie ellende te verduren waar ze mee moet dealen. Al lezende denk je, ok, hoe komen deze verhalen bij elkaar of hoe komen deze vrouwen überhaupt in elkaars leven? Het verhaal ontwart zich (wat een heel toepasselijk beeldspraak is voor het boek) totdat steeds duidelijker wordt waar het verhaal naartoe en gaat en het dan duidelijk wordt waarom het boek ‘de vlecht ’heet.

Onbewust worden de levens van deze drie vouwen met elkaar gevlochten. De strijd, de kracht en de motivatie die deze vrouwen aan de dag leggen om hun doel te bereiken is inspirerend. Een boek van deze tijd waarin vrouwen tot op de dag van vandaag nog steeds moeten strijden.

Rate: ****

Heb jij het boek gelezen? Klets dan gezellig mee. Of misschien nog niet en ben je nu wel getriggerd.

Dan kun je het boek hier vinden.

Genoten van deze blog? Share it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen