Nog een betekenis van liefde..

Review: De betekenis van liefde (bestel het boek hier)

Genre: Roman, literatuur

Pagina’s: 192

Uitgeverij: Ambo anthos

Rating: ***

De betekenis van liefde is een ontzettend mooi verhaal met de vele gezichten van liefde (koop het vast hier).
Het verhaal volgt het liefdesleven van Fatima van dat ze een jong meisje was tot oude vrouw. 
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik al lezende medelijden kreeg met de hoeveelheid pech die deze fatima in haar leven te verduren kreeg op het gebied van liefde. En ik stelde me voor wat er gezegd zou worden over fatima mocht ze echt bestaan hebben. De gemeenschap zou haar rauw lusten. Dat is 1 ding wat zeker is, ondanks het feit dat zij er niks aan kan doen en dat de dingen haar letterlijk overkomen.  

''De gemeenschap zou haar rauw lusten.''

Het boekje bevat veel wijsheden en zet je aan het denken wat ik altijd wel kan waarderen. In elk verhaal ben ik op zoek naar een moraal, een diepere betekenis, een onderliggende boodschap en die is er hier meer dan zeker. Bovendien haalt ze naast Engelse poëzie ook Arabische poëzie op van Oem Keltum en Nizar qabani en om te weten wie dit zijn zul je een klein beetje kennis hebben over Arabisch literatuur. 

Wat ik zelf zo prettig vond aan het boek is dat het geschreven is zonder oordeel. Vaak lees ik bij dit soort boeken een soort oordeel door de zinnen heen die ik hier compleet mis(gelukkig) waardoor het verhaal toepasselijk is in elk cultuur en in elk land. Ontzettend knap geschreven. 

Kortom, absoluut een aanrader. Het boekje is helemaal niet dik en telt maar 207 bladzijdes. Je bent er echt zo doorheen. Bovendien is het ook nog eens een plaatje. Ik bedoel maar heb je gekeken naar de kaft? Prachtig! 

Heb jij het boek al gelezen? Wat vond je ervan? Laat het me vooral weten in de reacties. En mocht jij het boek nog niet hebben gelezen, maar nu erg benieuwd zijn: je vindt het boek hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen